Design på din restaurang

Medan god mat och bra kundservice är avgörande för återvändande, är atmosfären av en mysig restaurang Göteborg också viktig. Du vill att kunderna ska trivas och njuta av sina måltider. Restaurangdesign sätter scenen för kundens matupplevelse. Hög musik, Formica-bord och plastkoppar sätter en helt annan stämning än jazz, linnedukar och porslin.

 

Balansering säteskapacitet

Utformningen av en restaurang bör vara en balans mellan en välkomnande atmosfär och maximal sittplatser. Med andra ord vill du packa in tillräckligt med kunder för att vara upptagen och få en vinst, samtidigt som gästerna känner sig bekväma. Vissa typer av restauranger fokuserar på sittplatser i stället för inredning. Diners, till exempel, har mer sittplatser, medan fina restauranger har en tendens till att fokusera mer på atmosfären.

 

Design problemområden

I en perfekt restaurang skulle det vara så sånt som ett dåligt bord. Men få restauranger kan fly undan att ha minst ett problemområde i deras matsal. Vanliga restaurangproblemområden – ställer kunderna vanligtvis inte på att sitta – inkluderar bord nära köket, toaletter och främre ingången. Bordsslag i mitten av matsalen är inte alltid populära hos matserver.

För att hjälpa till att dölja problemområden kan du försöka placera delare, till exempel träpartier, långa växter eller skärmar i mellan borden. Överväg att flytta en väntestation eller busstation om möjligt till ett problemområde snarare än ett matbord.

Ett sätt att upptäcka problemområden innan öppningsdagen är att sitta i varje enskild stol i din matsal. Studera utsikten från varje ställe. Det kan hända att man har en direkt utsikt till busstationen, medan en annan får ett utkast från ytterdörren.

 

Musik

Tystnad är definitivt inte gyllene i de flesta restauranger. Musik sätter tonen i en restaurang lika mycket som menyns stil eller konstverk på väggarna. Undvik cd-skivor som är repetitiva, för din personal, som måste lyssna på det om och om igen.

Radio är ett billigt alternativ för vardagliga matsalar, men icke-kommersiella kanaler, som MUSAK, är att föredra. Levande underhållning, som kan vara dyr, ger en bestämd känsla av atmosfär. En bra musiker eller grupp kan dra i skaror bättre än någon speciell middag. Många restauranger har live-musik på helgerna eller vissa nätter i veckan.

 

Uppvärmning och ventilation

Ett viktigt (och dyrt) övervägande för någon restaurang, antingen ny eller befintlig, är uppvärmning och kylning. Restaurangkök lägger ut mycket värme och luktar och röker. Se till att ditt kommersiella sortiment har korrekt ventilation, med rätt slags huva och fläktar.

Korrekt luftkonditionering är också viktigt för någon restaurangdesign. Ingenting kommer att vända kunderna snabbare än ett icke-luftkonditionerat matsal mitt i en sommarvågvåg. Det kan vara frestande att skimp på detta område, men i slutändan kan dålig ventilation och luftkonditionering kosta dig mycket mer i förlorad försäljning.

 

Toaletter

Design och atmosfär genomförs till restaurangtoaletter. Toaletter ska kontrolleras minst en gång i början av varje skift (helst oftare om det är upptaget). En värdinna eller bussperson kan tilldelas uppgiften att fylla på pappersprodukter och ta ut papperskorgen